Специално училище за ученици с увреден слух СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ гр. Търговище
гр. Търговище, ул. "Трети март" 38
(+359) 878 992 117
info-2500703@edu.mon.bg

Стара версия на сайта

Световен ден на математиката 2024


Световен ден на математиката
На 14.03 света отбелязва деня на числото π /пи/. Датата записана по американски стил е 3.14, което е най познатата стойност на това число.
В Специално училище за ученици с увреден слух тази дата е още по-специална, на нея личен празник празнува нашия обичан директор – госпожа Полина Тодорова.
В нейна чест и в чест на това специално за математиката число π /пи/ учениците от нашето училище организираха открит урок – изненада за госпожа Тодорова.
Използвайки знанията си по математика и уменията придобити при усвояването на професията „Производство на облекло от текстил“ учениците от 10 клас направиха хартиена торта, в която имаше скрита сладка изненада, която приготвиха учениците от специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ от 8 и 12 клас.
Госпожа Тодорова благодари на всички участници в открития урок и почерпи учениците със сладките изкушения от тортата. След като децата се насладиха на бисквитките, госпожа Тодорова напомни на всички колко е важна науката математика и как тя е навсякъде около нас.
След това учениците показаха своите умения в решаването на различни математически задачи.
Часа премина изключително приятно и бе изпълнен с положителни емоции.
Йонка Генова – старши учител по математика
 Copyright © 2016 - 2024 СУУУС "Свети Иван Рилски", гр. Търговище. Политика за защита на личните данни